Günümüzde çevremizde ve hemen hemen her yerde birçok mekân açılmış ve açılmaktadır. Bu mekânlar çoğu yiyecek ve içecek üzerine hizmet vermektedir. Bu mekânların hemen hemen hepsi günde binlerce kişiye hizmet etmektedir. Bu yüzden böyle bir mekânın açılması ve işletilmesinde belli başlı araç ve gereçler bulunmaktadır. Tabi bu araç ve gereçler konsepte bağlı değişiklik göstermektedir ama hangi mekân ve hangi konseptle olursa olsun hepsinin açılırken aldığı ve kullandığı bir araç vardır.
Bu araç kapılı banket kabinidir. Bu kapılı banket kabini alırken çok dikkat edilmesi gerekir ve aynı zamanda güvenilir bir marka ile çalışılmalıdır. Bu güvenilir marka denilince de akla ilk olarak Dampak endüstriyel mutfak ekipmanları gelir. Kapılı banket kabini, çok sayıda müşteri barındıran ve gün boyu çok müşteri tarafından ziyaret edilen yerlerdeki yiyecek ve içeceklerin, satımı veya sunumuna kadar muhafaza edildiği ve tazeliğinin korunduğu metal özel yapım banket kabinlerdir.
Bu kapılı banket kabinler teknolojinin gelişmesi ile birlikte çeşitlenmiş ve her özelliğe uygun hale gelmiştir. Aynı zamanda gelişen teknoloji ile banket kabinler daha koruyucu ve yiyecek ve içecekleri en iyi şekilde muhafaza etmektedir. Kapılı banket kabinleri; tek kapılı, çift kapılı ve metal kapılı, cam kapılı gibi ihtiyaca göre birçok türü bulunmaktadır. Aynı zamanda taşınabilecek tekerlekli türleri de vardır.
Kapılı sıcak banket kabini; restoranlarda, kafelerde, verilen çok kişili organizasyonlarda sıcak yemek veya ikramların satılmaya ya da ikram edilmeye kadarki olan süreçte hem lezzetlerini hem de sıcaklıklarını koruması için muhafaza edilen çelik yapılı kapılı banket arabaları kabinli türüdür. Aynı şekilde birçok türü ve çeşitleri vardır.
Bunun sebebi gelişen teknoloji ile kapılı sıcak banket kabinlerinin gelişmesi ve çeşitlenmesidir. Yapısında çelik kullanılan kapılı sıcak banket kabini içerdeki ısıyı dışarı çıkarmayan ve aynı zamanda ayarlanabilir ısı özelliği de vardır.
Diğer banket kabinleriyle aynı prensip ve amaç için üretilen fakat farklı bir konsept için üretilmiş ve teknolojik olarak değiştirilmiş kapılı soğuk banket kabini yiyecek ve içecekleri soğuk kalmasını sağlamak ve aynı zamanda soğutmak için kullanılan banket kabin türüdür. Dış yapı malzemesi yine çeliktendir.
Aynı prensip ile çalışır dışardaki ısıyı içeri vermez fakat teknolojik yanı olarak soğukluğu temel alır. Soğutma ve soğukluğunu koruma şeklinde çalışır. Kapılı soğuk banket kabini, boyut, çift ve tek kapılı ve tekerlekli gibi ihtiyaca uygun ve istenilen şekilde çeşitleri bulunmaktadır.
Kapılı sıcak banket kabini ve kapılı soğuk banket kabinin özelliklerinden farklı olarak çalışan ama yine gastronomide kesinlikle olan ve aynı çalışma prensipli kapılı nötr banket kabini, oda sıcaklığında saklanması gereken yiyecek ve içecekleri oda sıcaklığında yani 25 derece olarak muhafaza eder. Bu yiyecekler oda sıcaklığı dışında hemen bozulacak ya da sunumu bozulacak ürünlerdir. Bu ürünleri korumak için kullanılır.
Bu ürünler genelde şunlardır; kanepe, havyar gibi kısa sürede servis edilmesi gereken ürünlerdir. Ama kalabalık davetlerde hazırlanıp hemen sunulamazlar. Ama kapılı nötr banket sayesinde istenilen zamanda istenilen dakikada servis edilirler. Dış yapısı yine çelikten olan kapılı nötr banket kabini kullanılan teknoloji sayesinde hangi ortamda olursa olsun hep oda sıcaklığında yiyecek ve içecekleri muhafaza eder. Aynı zamanda tek kapılı, çift kapılı, tekerlekli, sabit ve sam ile çelik kapılı olmak üzere birçok çeşidi vardır.